Barnsäkert räcke i stål, ABC Varia X

Räcken

I vårt sortiment finner du flera olika typer av räcken i stål. Nedan ser du vårt standardsortiment . Räcken i stål kan även fås som speciallösning, för att passa ditt bygge.

Räcken i stål från ABC Solutions.

Stort utbud av räckeslösningar för de flesta typer av byggnader.

Barnsäkert räcke Modern S

ex. Barnsäkert räcke

Ett räcke som klassas som barnsäkert får bla inte ha en öppning på mer än 100 mm. ABC Solutions levererar flera olika typer av barnsäkra räcken.

Rak industritrappa XXL Centrallager i Örebro

ex. Industriräcke

För industribyggnader eller där fallet inte är högre än 500 mm kan du använda en enklare räckeslösning.

Räcke med trådgaller i fyllet

ex. Fyll av trådgaller

Önskat annat fyll än rundstål, är räckesfamiljen Varia något för dig. Välj mellan fyll av trådgaller, perforerad plåt eller sträckmetall.

Våra räckeslösningar kan användas till de flesta byggnader. Standardsortimemntet av räcken behöver inte bara användas i loftgång, balkong eller gångryggor. Det går även utmärkt att använda i tex betongtrappor. Kontakta vår kunniga personal för rådgivning eller prisförslag räcken.

Största delen av våra räcken levereras varmförzinkat. Men du kan självklart även få det pulverlackerat. Se länger ner på sidan för några exempel på ytbehandling.

Imer aggresiva miljöer kan det behövas ett syrafast stålräcke. Även om det ej står specificerat på denna sidan, är detta en del av vårt sortiment. Liksom rostria räcken.

Färg på räcket? Ett varmförzinkat räcke, lackerat med EDAB-metoden ger en mycket lång hållbarhet.

 

Std. räckeslösningar

2 meter modulräcke

Modulräcke 2000 mm.

Standard modulräcke, industri
Enkel och priseffektiv lösning för gånbryggor och plattformar till industrin. Standardlösning till ett lågt pris. Med eller utan sparkplåt.

Industri Bas 3

Bas 3

Industriräcke, trippel följare
Vid enbart krav på industriutförande. Kan Bas 3, med trippel följare, vara ett fint alternativ. För topp-/ eller sidoinfästning.

ModernS barnsäkert räcke

Modern S

Barnsäkert standardräcke
ABC Solutions standardlösning för barnsäkra räcken. Utmärkt lösning för tex. balkong eller loftgång. För topp-/ eller sidoinfästning

Barnsäkert räcke av stål med dubbel handlöpare

Modern D

Barnsäkert, dubbel handlöpare
Barnsäkert räcke likt Modern S, men med dubbel handlöpare. Popluärt räcke för betongtrappor. För topp-/ eller sidoinfästning

Räcke av perforerad plåt, Varia P

Varia P

Barnsäkert, fyll av perf. plåt
Räckefamiljen Varia ger bra variation. Varia P har fyllnad av perforerad plåt. Kan levereras som standardlösning eller med annan håldelning. För topp-/ eller sidoinfästning

Trappräcke av sträckmetall, Varia X

Varia X

Barnsäkert, fyll av sträckmetall
Barnsäkert räcke med fyllnad av sträckmetall. Kan levereras som standard eller med annan maskstorlek. För topp-/ eller sidoinfästning

Trappräcke av trådgaller, Varia T

Varia T

Barnsäkert, fyll av trådgaller
Varia T, för dig som vill ha ett räcke, med fyll av trådgaller. Standard 30x30x3 men kan varieras efter önskemål. För topp-/ eller sidoinfästning

Stålräcke för trappor, industri, utrymning och bostad

SmartRail, Glasräcke

Aluminium/säkerhetsglas
ABC Solutions kan som enda leverantör på svenska och norska marknaden leverera "SmartRail" Ett kvalitétsstämplat glasräcke.

Ytbehandling

Standard steg av gallerdurk med c/c 34x38 maska

Varmförzinkning

Varmförzinkat stål ger det bästa ytskikt mot rostangrepp. Hela produkten doppas i smält zink (450 °C) som tränger in överallt. Legreringen som används består av zink, nickel och vismut. Metoden kallas även galvanisering eller kort "galv" i folkmun.

Unika EDAB-metoden, men upp till 15 års garanti mot färgsläpp

EDAB-metoden

Denna unika metod ger dig möjlighet att pulverlackera på varmförzinkat stål, med garanti mot färgsläpp i upp till 15 år. Förutom den höga kvalitén och de designmässiga fördelarna med lackerade produkter, så är EDAB-metoden miljövänlig och ekonomisk.

Sandblästrad och pulverlackerad i RAL eller NCS

Blästrat & pulverlackat

En blästrad och pulverlackerad trappa passar bäst inomhus, då den ej rostskyddas med varmförzinkning utan istället med ett vackert färglager. Du kan få ditt räcke i valfri RAL eller NCS. Sandblästringen som körs innan lackeringen ger en jämn och fin yta.

Steg klargjorda för betongfyll

Blästrat & grundlackat

När du önskar lackera din trappa på plats, kan vi erbjuda en blästrad och grundad trappa. Då ger du räcket sista strykningen efter montage. Denna lösning passar bäst för räcken i torra inomhusmiljöer, eftersom den inte rostskyddats med varmförzinkning.

2015 © ABC Solutions Holding AS