Spiraltrappor
för utrymning

Spiraltrappor tar relativt liten plats och är ett priseffektivt sätt att säkerställa utrymning från tex industrilokaler till större bostadskomplex.

Spiraltrappor
för industri

Lättmonterade spiraltrappor som tillgångstrappor eller för utrymning av industribyggnader.

Spiraltrappor
för bostad

Exklusiva spiraltrappor för både exteriör och interiör.

Spiraltrappa från ABC Solutions.

Ta första steget och kontakta oss för trappor till industri, utrymning, kontor eller bostad.

Spiraltrappa för utrymning i industribygg

ex. Utrymningstrappa

Utrymningstrappor för bostad, kontor och industri är som regel varmförzinkade trappor med steg av press-svetsad gallerdurk, men kan även fås i andra utföranden. Trapporna levereras som byggset.

Rak industritrappa XXL Centrallager i Örebro

ex. Industritrappa

Denna enklare trappa används främst som tillgångstrappa, men även till utrymning för industribyggen, där barn ej vistas. Levereras som standard i varmförzinkat utförande.

Trappa för bostad med dubbel handlöpare

ex. Interiörtrappa

Trappa för kontor eller bostad, interiör eller exteriör, får oftast trevligare utseende med pulverlackerat stål. Kontakta ABC Solutions för information om vårt totala sortiment.

Anpassa din spiraltrappa så den passar just ditt bygge. Du kombinerar nedan presenterade räckes- och stegtyper, samt väljer ytbehandling som det passar dig. Sen tar vi hand om resten. Från konstruktion till leverans av färdigt byggset, klart att montera. Kan det bli enklare?

Beroende på användningsområde så kan vi för enkelhetens skull säga att det finns två olika trappmodeller. Barnsäker trappa eller trappa för industriellt bruk. Största skillnaden ligger i räckestypen, samt stegsäkring. ABC Solutions kan även erbjuda dig vissa typer av bostadstrappor, både för inne- och utemiljö. Kontakta gärna våra kunniga säljare för mer information och prisförslag.

Centrumrörets position är den lilla utmaning du får när du monterar en spiraltrappa från oss. Efter det är på plats är trappan ytterst monteringsvänlig. Du trär på varje steg ett efter ett, vissa kallar det den gamla hederliga metodens lösning. Du behöver inga mer verktyg än tumstock, vattenpass, mutterdragare och borrmaskin för montering av din spiraltrappa.

Montering av en spiraltrappa från ABC Solutions går snabbt och lätt, vilket sparar
på monteringskostnaden.

— ABC Solutions

Räckestyper

Bas 1

Standard industriräcke
Enkel och priseffektiv lösning för industri- och utrymningstrappor. Standardlösning kommer med en stycken följare/knälist.

Bas 3

Industriräcke, trippel följare
Vid enbart krav på industriutförande. Kan Bas 3, med trippel följare, vara ett fint alternativ.

Premium Barn S

Barnsäkert standardräcke
Räcket används som standard i ABC Solutions barnsäkra spiraltrappor. Räcket är svetsat i sektioner som gör montaget snabbt, med minsta möjliga skruvande.

Premium Barn D

Barnsäkert, dubbel handlöpare
Barnsäkert räcke likt Premium Barn S, men med dubbel handlöpare. Utförandet underlättare för barn och äldre.

Räckeslösning Varia P, med perforerad plåt

Varia P

Barnsäkert, fyll av perf. plåt
Räckefamiljen Varia ger bra variation. Varia P har fyllnad av perforerad plåt. Kan levereras som standardlösning eller med annan håldelning.

Spiraltrappa med räckesfyllnad av sträckmetall

Varia X

Barnsäkert, fyll av sträckmetall
Barnsäkert räcke med fyllnad av sträckmetall. Kan levereras som standard eller med annan maskstorlek.

Varia T

Barnsäkert, fyll av trådgaller
Varia T, för dig som vill ha ett räcke, med fyll av trådgaller. Standard 30x30x3 men kan varieras efter önskemål..

Andra typer av räcken

I princip allt, utan glasräcke
Passar inget av våra räcken i standardsortimentet. Kontakta
oss för önskemål. Plattstål, klargjort för glas, eller handledare av trä kanske?

Steg och plantyper

Standard steg av gallerdurk med c/c 34x71 maska

SGD3471

Standardsteg industri, utrymning
Standardsteg för ett brett användningsområde. Industri, utrymning mm. Svetsad gallerdurk med Barnsäkras självklart med sparkplåt, som på bilden, vid behov.

Kul-/Klacksäkert durksteg

SGD3419

Kul-/klacksäkert steg
Steg för industri där kulsäkerhet är ett krav, eller klacksäker exteriör bostadstrappa. Passar även utmärkt i lite högre utrymningstrappor.

Bostadsteg delux av press-in durk (A-durk)

LYX3311s

Steget för exteriör bostad
Extra halksäkert steg som passar ypperligt för exteriör bostadstrappa, vid daglig användning. Masköppningen är enbart 30x9 vilket ger en god klacksäkring.

Steg klargjorda för betongfyll

För betong

För klinkel eller betongfyll
Passar både för interiör- och exteriörtrappor. Steget fylls med betong och kan användas som sådan. Ger en stabil grund för plattsätting av klinkel eller terazzo.

Steg av tårplåt

Steg av tårplåt

Tät steg av plåt
Används mestadels i torra industrimiljöer. Vid kyla eller väta kan steget bli halt. Fördelen med tårplåt är förhindrad genomsikt när så önskas.

Trappsteg för linolium eller annan matta.

För matta

Matta/Linolium
Steg av försänkt plåt för att senare montage av linolium eller annan matta. Mest återkommande försänkning är 3 mm, men kan varieras efter behov.

Steg av ek till ståltrappa, interiör

Eksteg 40 mm

Steg av/för trä
Förse din interiörtrappa med ett trästeg. Stegramen kan förberedas för vilken tjocklek eller trätyp du önskar. Levereras som standard i 40 mm. ek.

Din design

Andra steg
Har du egna förslag på utformning? Kontakta ABC Solutions så skall vi hitta en lösning som passar dig och din spiraltrappa.

Tillval

Segmentsbur, kvartsbur för spiraltrappa

Segments-/kvartsbur

En segmentsbur av trådgaller är en smart och priseffektiv lösning för att hindra obehöriga att ta sig upp i spiraltrappan. Buren, som inkluderar dörr klargjord för paniklås, monteras enkelt på spiraltrappan. Du behöver därför ej gjuta extra fundament. Standard höjd 2500 mm.

Rund skyddsbur

Även denna skyddsbur produceras av trådgaller. Detta ger ett följsamt mjukt utseende och med ABC Solutions burlösningar slipper du vassa hörn och kanter. Buren är ca 50 mm större än trappans radie och kräver fundament. Bultmaterial ingår självklart.

Bur av trådgaller, fullbur

Fullhöjds bur / beklädnad

Ibland räcker inte standarhöjden på 2500 mm. Då kan du välja att klä in hela trappan eller annan höjd. Precis som våra mindre burar så använder vi som standard trådgaller. Men detta kan även mot prispåslag bytas ut till tex rör, sträckmetall, perforerad plåt odyl.

Handlöpare på centrumrör

Vi extra breda trappor kan det vara önskvärt att även ha en handledare i innervarv på spiraltrappan. Då levererar vi en innerhandledare som monteras på centrumröret.

Ytbehandling

Varmförzinkade, galvaniserada ståltrappor från ABC Solutions

Varmförzinkning

Vanligaste och bästa ytbehandlingen mot rostangrepp. Hela produkten doppas i smält zink (450 °C) som tränger in överallt.

Legeringen som används består av zink, nickel och vismut. Metoden kallas även galvanisering eller kort ”galv” i folkmun.

Unika EDAB-metoden, men upp till 15 års garanti mot färgsläpp

EDAB-metoden

Pulverlackering på varmförzinkning är inga problem med ”nya” EDAB-metoden. Vi använder en helt miljövänlig förbehandling, som bygger på ett nanokeramiskt skikt för maximal vidhäftning mellan ”galv” och pulverlack.

Sandblästrad och pulverlackerad i RAL eller NCS

Blästrat & pulverlackat

En blästrad och pulverlackerad yta passar bäst inomhus, då den ej rostskyddas med varmförzinkning utan istället med ett vackert färglager.

Du kan få din trappa i valfri RAL eller NCS. Sandblästring innan lackering ger en jämn och fin yta.

Lackerade trappor

Blästrat & grundlackat

För platslackerad trappa, kan vi erbjuda den blästrad och grundad. Då utförs sista strykningen efter montage. Denna lösning passar bäst för trappan i torra inomhusmiljöer, eftersom den inte rostskyddats med varmförzinkning.

2015 © ABC Solutions Holding AS